Opšte odredbe

Vlasnik Internet stranice www.webdesigner.rs (u daljem tekstu: stranica) je Online Business Solutions d.o.o. (u daljem tekstu: Webdesigner.rs).

Privatnost članova i posetilaca sajta je od velike važnosti za Webdesigner.rs i ovom Politikom privatnosti želimo da vas u potpunosti upoznamo sa time kako se postupa sa vašim ličnim podacima i na koji način se oni štite.

Na ovoj internet stranici prikupljamo mali broj vaših podataka uz vašu izričitu saglasnost, koju možete povući u bilo kom trenutku, nakon čega će vaši podaci biti izbrisani u roku od 15 dana. Vaši podaci će biti dostupni zaposlenima, osnivačima Webdesigner.rs koji su svi zakonski i ugovorno obavezani da poštuju tajnost ličnih podataka.

Webdesigner.rs prikuplja podatke posetilaca sajta koji se odnose na IP adresu, podatke o pretraživaču i domenu preko Gugl analitike.

Prikupljanje podataka

Ukoliko koristite ovu platformu prihvatate da se Vaši podaci koriste u skladu sa ovom Politikom privatnosti. Webdesigner.rs će koristiti lične podatke samo na način koji je u skladu sa svrhom za koju su prikupljeni ili za koju ste Vi kao korisnik dali saglasnost, odnosno u skladu sa Ustavom Republike Srbije, važećim zakonima o zaštiti podataka o ličnosti i drugim propisima.

Ažuriranje i menjanje vaših podataka

Ukoliko želite da tražite pristup ličnim podacima, njihovu ispravku, dopunu ili brisanje, možete nas kontaktirati na imejl adresu kontakt@webdesigner.rs.

Korišćenje podataka

Webdesigner.rs će koristiti podatke u cilju obaveštavanja o našim aktivnostima i kampanjama kroz našu internet stranicu kao i kroz format redovnog njuzletera. Vi kao posetilac sajta ćete u ovom slučaju imati mogućnost da se odjavite sa mejling liste ukoliko više ne želite da primate poruke.

Otkrivanje podataka

Ukoliko u nekom trenutku budemo u obavezi da otkrijemo sakupljene podatke trećoj strani, na osnovu sudske odluke i u skladu sa zakonom, o tome ćete biti blagovremeno obavešteni, osim u slučaju da nalog suda ne sadrži oznaku tajnosti odnosno zabranu obaveštenja korisnika.

Webdesigner.rs se obavezuje da podatke prikupljene kroz Internet formulare, i imejl komunikaciju i Gugl analitiku neće davati, pokazivati, iznajmljivati niti prodavati trećim licima. Prikupljeni podaci neće biti objavljivani niti na bilo koji način zloupotrebljeni.

Webdesigner.rs može povremeno objaviti informacije opšteg tipa trećim licima (npr. broj posetilaca naše stranice), ali pritom nikada neće uključiti informacije pomoću kojih bi pojedinci bili određeni ili odredivi.

Kolačići

Webdesigner.rs koristi “kolačiće” za ograničene svrhe. “Kolačić” je mali deo podatka koji naša internet stranica može da pošalje Vašem pretraživaču, koji zatim može biti sačuvan na Vašem hard disku. Ukoliko ste zabrinuti za vašu privatnost, korišćenje tehnologije “kolačića” možete podesiti na Vašem pretraživaču tako da vas obaveštava kada primate “kolačić”. Takođe, možete podesiti Vaš pretraživač da odbija “kolačiće” koje naša stranica pokuša da vam pošalje.

Takođe, Gugl analitika pravi “kolačiće” na osnovu kojih Webdesigner.rs prati posećenost Internet stranice.

Zahtev za ponudom i njuzleter

Prilikom prijavljivanja za neku od naših usluga kao i za naš njuzleter, potrebno je da nam ostavite svoju imejl adresu, koju ćemo čuvati i koju nećemo ustupati niti prodavati trećim stranama. U svakom trenutku možete da se odjavite sa njuzletera – u tom slučaju će Vaša imejl adresa biti izbrisana iz naše baze.

Linkovi ka Internet stranama treće strane

Webdesigner.rs može davati linkove ka Internet stranicama treće strane, kao i što ove Internet stranice mogu linkovati našu stranicu. Ostale Internet stranice funkcionišu prema svojim uslovima korišćenja i politikama privatnosti. Webdesigner.rs nema kontrolu nad takvim Internet stranicama, ne poseduje podatke koji se tamo nalaze, ne garantuje i nije odgovoran za bilo koji sadržaj, reklamu, proizvod ili drugi materijal koji je dostupan na takvoj stranici.

Društvene mreže

Webdesigner.rs koristi društvene mreže kako bi unapredio svoju misiju. Ove aplikacije zahtevaju korišćenje usluga trećih strana.

Na primer, Fejsbuk nalogom Webdesigner.rs upravlja Fejsbuk i ovom nalogu imaju pristup Fejsbuk korisnici koji su već prihvatili Fejsbuk Politiku privatnosti. Našom Fejsbuk stranom upravljaju zaposleni u Webdesigner.rs koji su za to zaduženi. Webdesigner.rs ne čuva podatke svojih pratilaca niti obrađuje podatke izvan Fejsbuka.

Deca

Webdesigner.rs ne traži ličnu identifikaciju dece. Korisnici koji su ispod 14 godina starosti ne bi trebalo da ostavljaju bilo kakve lične podatke na stranici.

Bezbednost podataka

Webdesigner.rs čini sve što je u mogućnosti da podatke koje koristi i obrađuje čuva u bezbednim uslovima tako što se nalaze skladišteni u računarskom sistemu, zaštićeni šifrom, kome pristup imaju samo zaposleni u Webdesigner.rs.

Promena Politike privatnosti

Webdesigner.rs zadržava pravo da bilo kada izmeni ovu Politiku privatnosti. Ukoliko je izmena značajnija, kao npr. ako bitno utiče na Vaša prava ili menja pravila korišćenja podataka, blagovremeno ćemo Vas obavestiti putem imejla.

Svaka izmena postaje važeća nakon njenog objavljivanja na stranici Webdesigner.rs (www.webdesigner.rs). Dužni ste da pročitate ovu Politiku privatnosti kako biste bili upoznati sa eventualnim izmenama. Ukoliko nastavite da koristite stranicu i usluge nakon bilo koje nove verzije Politike privatnosti, podrazumeva se da ste tu verziju pročitali i prihvatili je kao važeću.

Pitanja

Nastojeći da stvorimo što bezbedniju stranicu, pozivamo Vas da nam dostavite Vaše komentare i sugestije na ovu Politiku privatnosti. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa Politikom privatnosti, slobodno nas kontaktirajte na imejl adresu kontakt@webdesigner.rs.